Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ve nakdi ücretsiz izinlerini sonlandıran firmalar 7252 sayılı SGK teşvikinden...

    Kısa çalışma ve nakdi ücretsiz izinlerini sonlandıran firmalar 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalandıklarında prim bildirgelerini hangi kanun numarası ile göndermelidir?

    516
    0

    Ağustos ayına ait Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinde Sgk Bildirimleri kulakçığında 7252 sayılı Sgk teşvikinden yararlanmak için düzenlemeye esas kanun türü olarak 7252’yi göremiyoruz. Gib tarafından da bugüne kadar bir güncelleme yapılmadı. Bu konuda odamıza gelen sorular var mı?

    muhsgk bdp de ……………… sgk bildirimleri / düzenlemeye esas kanun no da 07252 bulunmaktadır.

    24.03.2020 te 8 tane mükellefim için KISA ÇALIŞMA ve NAKİT ÜCRET Desteğinden faydalandırmaya başladım. 31.05.2020 tarihinde tümü için Kısa Çalışma ve NÜD sonlandırdım. 07252 Sayılı yasadan faydalandırmak istiyorum ancak ağustos ayı SGK bildirgelerini tahakkuk etiğimden ve bazı mükellefler prim ödemesi yaptıklarından düzeltme yerine, bu ay değil de ekim ayında faydalandırmak istiyorum. Bu ay çalışanlar için 7252 için tanımlama yapmadığımdan bu ay değil bir sonraki ay tanımlama yapıp eylül primleri için yararlandırabilir miyim?

    1/7/2020 tarihinden önce kısa çalışma ve/veya nakdi ücret desteği (NÜD) başvurusunda bulunmuş olan özel sektör işyerlerinde, haftalık normal çalışma sürelerine dönen sigortalılardan dolayı, 

    31/12/2020 tarihini geçmemek üzere normal çalışma sürelerine dönüldüğü tarihi takip eden aydan itibaren üç ay süreyle kullanılabilir. 

    7252 sayılı destek uygulamasının 1/8/2020 tarihinde yürürlüğe girmiş olması nedeniyle destekten kanunda aranan diğer şartlar sağlanmak kaydıyla sadece 2020/Ağustos dönemi için yararlanılabilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGüven endeksi Eylül 2020’de hizmet sektöründe yükselirken perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde düştü
    Sonraki İçerikFlorlu Sera Gazı İçeren veya Çalışması Bu Gazlara Dayanan Ekipmana Müdahale Eden Gerçek ve Tüzel Kişilerin Belgelendirilmesine İlişkin Tebliğ Resmi Gazete’de Yayınlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz