Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ve nakdi ücretsiz izin desteği süreleri ne zaman bitmektedir?

Kısa çalışma ve nakdi ücretsiz izin desteği süreleri ne zaman bitmektedir?

1050
0

21/06/2020 tarihinde biten KÇÖ den sonra 9 günlük çalışılmayan süre için hangi kod ile bildirim yapmalıyız. 29 kod ile bildirilmesi konusunda odamızın bir görüşü var fakat, devam eden KÇÖ ardından çalışılmayan ve eksik olan günler için 27 kod kullanılması gerekmez mi?

Öncelikle haziran ayı bakiye günleriniz için eğer KÇÖ sonlanmışsa NÜD başvurusu yapabilirdiniz.

NÜD başvurusu yapmanız halinde bu kod 29 olur.

NÜD yok ve fiili çalışma yok ise kod 27 olması gerekir.

 

KÇÖ VE NÜD ödemeleri uzadı mı? Son tarihleri nedir?

KÇÖ Temmuz 2020 sonu ve NÜD 17.08.2020 tarihinden sonra uzamayıp sgk desteğine ya da diğer bir deyişle teşvike dönüşmüştür.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTemmuz ayında kısa çalışma ödeneğinden faydalanmaya devam eden firmalar 7 günlük prim ödemesi yapmalı mıdır?
Sonraki İçerikGider pusulası ile alınan ziynet eşyaları için KDV ve stopaj hesaplanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz