Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa Çalışma Süresinin Uzamasına İlişkin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kısa Çalışma Süresinin Uzamasına İlişkin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kısa Çalışma Süresinin Uzamasına İlişkin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

938
0

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BAŞKANLIĞINA,

COVID-19 gerekçesiyle faydalanmış olduğunuz Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) süresi 29.06.2020 tarih ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 1 (bir) ay süreyle uzatılmıştır.
Bu kapsamda;

1-30 Temmuz 2020 tarihleri arasında KÇÖ ödeneğinden yararlanmak istiyorsanız ekte yer alan ORAN EXCEL’ini açıklaması doğrultusunda doldurarak,
Uzatmadan faydalanmak istemiyorsanız;

o Ekte yer alan iptal dilekçesini doldurarak bu e-posta adresine atmanız,
o Ya da “Firma olarak 01.07.2020-30.07.2020 tarihleri arasındaki KÇÖ uzatma kararından yararlanmak istemiyoruz.” şeklinde epostamızı yanıtlamanız gerekmektedir.

Dikkat edilecek hususlar:

1. 1 Temmuz’dan önce kısa çalışma uygulaması biten işyerleri bakımından 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren, 1 Temmuz ve sonrası için kısa çalışma uygulaması biten işyerleri bakımından ise kısa çalışma bitiş tarihinden itibaren 1 (bir) ay uzatılmıştır.
2. Uzatmadan önce uygulanan kısa çalışma süresinden daha fazla kısa çalışma süresi talep edilemez.
3. Uzatmadan önce kısa çalışma yaptırılan kişiler dışında ödeme yapılamaz, başka bir deyişle yeni kişi eklenemeyecektir.
4. Oran Excelinde KÇÖ başlama bitiş tarihi mutlaka yazılmalıdır. Başlangıç tarihi hiçbir şekilde 1 Temmuz’dan önce olamaz.

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Saygılarımızla,

İŞKUR
EKLER:

1. İPTAL DİLEKÇESİ

(https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/07072020_iptal_dilekcesi.docx)

2. ORAN EXCEL’i

(https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/07072020_oran_exceli.xls)

 

İPTAL DİLEKÇESİ

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

İSTANBUL ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ

………………………. HİZMET MERKEZİNE

………………..İŞKUR numarası ve ……………………………………………SGK sicil numarasıyla kurumunuza kayıtlı bulunmaktayız. 30 Haziran 2020 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 29/6/2020 tarihli ve 2706 sayılı Karar ile yeni koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle bir ay uzatılan kısa çalışma ödeneğinden faydalanmak istemiyoruz. Bu sebeple uzatma talebimiz bulunmamaktadır.

Gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Tarih:
İmza:
Ad-Soyad:
Kaşe:

ORAN EXCELİ KLAVUZU

1. İŞYERİ İŞKUR NO VE SGK NO EKSİKSİZ VE BOŞLUK BIRAKILMADAN DOLDURULMALIDIR.
2. KÇÖ NEDENİ OLARAK: Dışsal Zorlayıcı Sebep (COVID-19) SEÇİLMELİDİR.
3. BAŞVURU TARİHİ OLARAK?
4. TC-AD-SOYAD EKSİKSİZ VE DOĞRU OLARAK GİRİLMELİ VE 30.06.2020 (BU TARİH DAHİL) TARİHİNE KADAR YAPILMIŞ OLAN KÇÖ BAŞVURULARI DIŞINDA KALAN KİŞİLER
EXCELE YAZILMAMALIDIR.
5. KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ TALEPLERİ 30.06.2020 TARİHİ VE ÖNCESİNDE BİTENLER KÇÖ BAŞLANGIÇ TARİHİNİ 01.07.2020 OLARAK, KÇÖ BİTİŞ TARİHİ İSE 31.07.2020 OLARAK GİRMELİDİR.
6. DÖNEM AY 7 OLARAK GİRİLMELİDİR.
7. DÖNEM YIL 2020 OLARAK GİRİLMELİDİR.
8. HAFTALIK ÇALIŞTIRILMAYACAK SAAT İLK BAŞVURUNUZ VEYA TEFTİŞ KURULUNA GÖNDERİLEN ORAN ARTIRIMI İSTEĞİNİZİN ÜZERİNDE OLMAMALIDIR . HERHANGİ BİR NEDENLE (İŞTEN AYRILMIŞ OLABİLİR, TAMAMEN ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞ OLABİLİR VS.) KÇÖ DEN FAYDALANDIRMAYACAĞINIZ KİŞİLER İÇİN 0 (SIFIR) OLARAK GİRMENİZ GEREKMEKTEDİR.
9. HAFTALIK ÇALIŞMA SAATİ 45 OLARAK KALMALIDIR.
10. BİLDİRİMDE YAPILAN HATALAR FAZLA ÖDEMELERE NEDEN OLABİLECEĞİ İÇİN GEREKLİ ÖZEN GÖSTERİLEREK DOLDURULMALIDIR.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKonut satışında KDV ve Harç Uygulaması
Sonraki İçerikE-İrsaliyeye geçiş zorunluluğu hangi firmalar için gelmiştir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz