Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa Çalışma Ödeneğinin başladığı tarihi izleyen ilk bir hafta işveren tarafından çalışana...

Kısa Çalışma Ödeneğinin başladığı tarihi izleyen ilk bir hafta işveren tarafından çalışana yarım ücret ödenir!

1051
0
İSMMMO’nun internet sitesinde yayınlanan “kısa çalışma ödeneği yol haritası” bilgilendirmesinde verilen örnek başvuruda Kararın 24 mart itibariyle alındığı görünmektedir. “Zorlayıcı sebeplerle iş yerinde kısa çalışma yapılması halinde, ödemeler 4857 sayılı Kanunun 24 üncü maddesinin (III) numaralı bendinde ve 40’ıncı maddesinde öngörülen bir haftalık süreden sonra başlar. Bu bir haftalık süre içerisinde ücret ve prim yükümlülükleri işverene aittir” ibaresi yer almaktadır. Bu anlatılandan bu bir haftalık süre için tüm ücret ve prim yükümlülükleri işverene aittir anlamı çıkmaktadır. Fakat iş kanununa bakıldığı zaman 24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir ibaresi yer almaktadır. İSMMMO tarafından yapılan bilgilendirmeye ve iş kanunu madde 40’taki ibareye göre başvuru aşamasındaki bir haftalık bekleme sürenin işveren tarafından tamamı mı yoksa yarım ücret mi ödeneceği konusunda tarafımı bilgilendirebilir misiniz?

Web sitemizde anlatılan 4857 sayılı kanunda belirtilen yarı ücret olup yarım ücrete ilişkin prim ödemesinin tamamı işverene aittir denilmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKredilerin ikinci grupta sınıflandırılması için öngörülen gecikme süresi 30 gün oldu..
Sonraki İçerikİmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı Mart 2020’de 0,4 puan azalarak %76,2 seviyesinde gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz