Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğine firmalar başvuru yaparken hangi saat üzerinden başvuru yapmalıdır?

Kısa çalışma ödeneğine firmalar başvuru yaparken hangi saat üzerinden başvuru yapmalıdır?

663
0

Kısa çalışma ödeneği ile ilgili bazı sektörler valilik tarafından kapandı. Valilik tarafından kapatılan mükelleflerimiz için kısa çalışma ödeneğine 45 saat üzerinden başvuru yapıyoruz. Valilik tarafından kapanmayan fakat içinde bulunulan durumdan etkilenen firmalar için kaç saat üzerinden başvurmamız gerekiyor?

İşyerinde çalışmanın süresine göre başvuru yapılmalıdır. Fiili çalışma toplam süreden düşülerek başvuru yapılmalıdır.

Kısa çalışma ödeneğine uygunluğunuz denetmen tarafından İŞKUR yönetim kurulu karına göre verilirse ödenek verilen günler için 18 kısa çalışma ödeneği kodu girilerek eksik gün bildirilmelidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMart ayında tüketici fiyatları %0,57 arttı, yıllık enflasyon %11,86’ya geriledi..
Sonraki İçerikGümrüğe teslim etmek için antrepoya ürünlerimizi nasıl teslim ederiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz