Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ödeneğine başvuru yapılmış fakat destekten faydalanamayan personelin Sgk bildirgesini nasıl...

Kısa çalışma ödeneğine başvuru yapılmış fakat destekten faydalanamayan personelin Sgk bildirgesini nasıl düzeltebiliriz?

551
0

Kısa Çalışma Listesinde bulunan fakat kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan personel için, aylık prim ve hizmet bildirgesinde, beyan aslında 28-pandemi nedeniyle ücretsiz izin şeklinde eksik gün bildirebilir miyiz? Asıl beyanda 18-KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ olarak beyan edip, sonra düzeltmeye mi gitmemiz gerekir?

17.04.2020 öncesi için 28 pandemi ücretsiz izin kullanılamamaktadır.

Düzeltme dilekçe ile bağlı bulunduğunuz SGM’den yapılabilmektedir. 17.04.2020 öncesi ücretsiz izinli işçiniz var ise 21 kodla bildirebilirsiniz.

Kısa çalışma ödeneğine başvurduk bazı personellerimizin günlük brüt ücreti 98.10 TL’nin altında kaldı. Ek ücretler hariç mi günlük brüt ücretin altında kalmaması gerekiyor?

 SGK’na bildirilmesi gereken brüt günlük ücreti bütün olarak 98,10 TL’nin altında olamamalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik53 ülkeye ihracat 163 milyon dolar arttı
Sonraki İçerikSatın Alma Müdürleri Endeksi Nisan 2020’de bir önceki aya göre 5,1 puan azalarak 34,3 oldu..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz