Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğinden faydalanılacak gibi SGK bildirim yapan firma eksik gün nedeni...

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanılacak gibi SGK bildirim yapan firma eksik gün nedeni düzeltilebilir mi?

483
0

Pandemiden dolayı bir müşterim haftalık 25 saat çalışma yapmaktadır. Bu durumda emekli olan kişiler nasıl bir puantaj yapmamız uygun olur? Aynı müşterim 01/04/2020 tarihi itibari ile KÇÖ’den yararlanmak üzere başvuru yapılmıştır. 4857 sayılı kanuna göre 450 ve 60 gün şartlarını taşımayan işçiler KÇÖ den yararlanamamaktadır. İşverenin 450 ve 60 gün şartlarına haiz olan işçileri bilmesi imkânsız olmaktadır. Haftalık 25 saat çalışma olması durumunda KÇÖ’yü hak etmeyen bu işçilerle ilgili ne yapılabilir?

Çalışma sürelerindeki kısalma tüm işçiler için geçerli ise buna emeklileri dahil edip puantaj hazırlamanız gerekir.

Çalışılmayan günler için 17 Nisan 2020 sonrası bu işçiler için nakdi ücret desteği alınabilir.

KÇÖ alamamış ve kısa çalışma yapılmış kalan çalışılmayan günler için 10 kod genel hayatı etkileyen nedenler kullanılabilir.

Ücretsiz izin ve 17-30.04.2020 nakdi ücretsiz izin destek kod 29 bildirim olmalıdır.

Firma Nisan başında kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Hala cevap gelmedi cevap gelmediği için nakdi ücret desteğine de başvuru yapılmadı Nisan ayı bordrosunu hazırlarken diğer ücretsiz izin şeklinde giriş yapsak sonrasına düzeltme yapabilir miyiz?

Eksik gün nedeni kod değişikliği SGK dan yapılabilmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikNisan ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığımız ve hak kazanamayan personellerimiz için ilk yedi gün yarım ücret ödeyecek miyiz?
Sonraki İçerikBaşka bir yerde sigortalı olan şirket ortakları kısa çalışma ödeneğinden faydalanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz