Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personellerin raporlu günlerinin bildirimi nasıl yapılmalıdır?

    Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personellerin raporlu günlerinin bildirimi nasıl yapılmalıdır?

    598
    0

    Kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçiler örneğin ayda 10 gün çalışıp 20 gün çalışmıyor. Bu durumda çalışılmayan günler kıdem tazminatı hesaplanırken dikkate alınır mı?

    KÇÖ’de işçinin rızası olmadan zorlayıcı nedenlerle iş sözleşmesi askıya alınmış olup bu süreler kıdem hesabında dikkate alınacaktır. KÇÖ’den yararlanılan sürelerde adına yatırılan primin % 50 az olması emekli olduğu zaman % 50 az olacağı anlamına gelmemektedir. Emekli maaşı işçilerin özlük bilgilerine göre her işçi için farklı sonuçlar doğuracak bir hesaplama gerektirir. Ancak tam çalışma ile adına prim ödenen işçi tabii ki adına daha az prim ödenen işçiden daha fazla ücret alacaktır ama bu kçö’den yararlanılan 6-8 ay için % 50 farklı emekli maaşına tekabül etmemektedir.

    Kısa çalışma ödeneği almaktayken istirahat raporu alan personelin gün sayısı nasıl olmalıdır?

    KÇÖ alırken raporlu olan işçi 27 kod ile bildirimde bulunulur.

    Ücret bordrosunda ise raporlu günlere ilişkin ücret SGK tarafından ödenmekte olup kalan günler işveren tarafından ücrete tabi tutulacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan firmalar 5510 sayılı SGK teşvikinden de faydalanır mı?
    Sonraki İçerikMavi kartı olan kişilerin çalışma izni alması gerekir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz