Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personellerimizin önceki aylardan hakketmiş olduğu primleri aylık hizmet...

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personellerimizin önceki aylardan hakketmiş olduğu primleri aylık hizmet bildirgesinde gösterebilir miyiz?

497
0

Alışveriş merkezi içinde Türk Telekom bayisi olan firmamız 16.03.2020 tarihinde KÇÖ’den yararlandı. 2020/Nisan ayında KÇÖ kapsamındaki personellerin nisan ayında izinli oldukları için ücret ve prim günü sıfırdır. Bu personellere önceki aylardan hakkettikleri prim ödemelerini 2020 nisan veya mayıs ayında çalışma günü olmadan sadece ödenen primleri nisan ayı aylık prim ve hizmet bildirgesinde prim ikramiye olarak gösterebilir miyiz?

Bu işçilere ancak avans ödemesi yapabilirsiniz.

İşyerimiz İçişleri Bakanlığı tarafından geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilmesine karar verilen işyerlerinin bulunduğu sektörler kapsamında olmadığı için çalışıyoruz. 1 Mayıs dolayısıyla 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması oldu. Bu kısıtlamalardan dolayı işyerimiz kısıtlamanın yapıldığı günlerde kapalıydı. Kapalı olduğumuz günlerde personellerimizin günlerini tam gösterebilir miyiz?

Bu günlerde işçilere zorlayıcı nedenler dolayısıyla yarım ücret ödenmeli veya daha fazlası ödenebilir. ya da kod 10 genel hayatı etkileyen nedenler (resmi tatil dışında) bildirilebilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikNisan ayında nakdi ücret desteğinden bir personel kaç gün faydalanabilir?
Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneği başvurusundan vazgeçen firma ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz