Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel ay içerisinde rapor alırsa aylık sigorta bildirgesinde...

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel ay içerisinde rapor alırsa aylık sigorta bildirgesinde eksik gün kodu ne olmalıdır?

775
0

01.04.2020-16.04.2020 arasında ücretsiz izinde olan ve kçö hakketmeyen bir personel için 17.04.2020 den sonrasına ücret desteği başvurusu yapıldığında Nisan 2020 için eksik gün nedeni 28 mi olmalı 29 mu?

29 kod ile bildirim yapılması gerekmektedir.

Kısa çalışma ödeneği için Mayıs ayında haftalık çalışılmayacak saat 22,5 başvurusu yapmıştık. İşçi 10 günlük rapor almış. Raporu bende iş kura gönderdim. Kısa çalışma ödeneği mayıs dönemi ödemesini 17 günden 11 güne indirmiş. Mayıs ayında yapacağım SGK bildirgede kaç gün SGK ve eksik gün göstereceğim

Raporu onaylayıp 11 gün KÇÖ

APHB de 27-Kısa Çalışma Ödeneği ve Diğer Nedenler: Kısa çalışma uygulaması kapsamında olan ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanan işçilerin, o ay içerisinde, kısa çalışmayla beraber, devamsızlık, istirahat vb. eksik gün nedenleri de varsa bildirimler bu kod üzerinden yapılacaktır.

Kalan günler normal ücretli çalışma ve bildirim olmalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSokağa çıkma yasağı kapsamında olan meslek mensuplarının mükellefleri mücbir sebep kapsamında mıdır?
Sonraki İçerikNakdi ücretsiz izine başvuru yapılan personellerin birden fazla eksik gün sebebi varsa APHB’de nasıl bildirim yapmalıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz