Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilmek için işçinin sağlaması gereken şartlar nelerdir?

    Kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilmek için işçinin sağlaması gereken şartlar nelerdir?

    483
    0
    01/04/2020 tarihinden 31/12/2020 tarihine kadar kısa çalışma ödeneğinden iki personelimiz yararlandı. 01/11/2020 tarihinde yeni bir işçi alındı. İlave olan işçi için kçö Ocak ve Şubat 2021’ e devlet üzerinden yeni başvuru mu yapacağım? E-devlet üzerinden işkur da yapacağım yeni başvurudaki çalışma uygulanacak işçi listesine (oran excel e) sadece yeni alınan işçiyi mi yazacağım. Daha önce yararlanan işçileri de ekleyecek miyim?

    İşçinin Kısa Çalışma Ödeneğinden Yararlanabilmesi İçin; 

     

    • İşverenin kısa çalışma talebinin iş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu uygun bulunması (Covid-19 sebebiyle işverenlerin yaptıkları kısa çalışma başvuruları için, uygunluk tespitinin tamamlanması beklenmeksizin, işverenlerin beyanı doğrultusunda kısa çalışma ödemesi gerçekleştirilir. İşverenin hatalı bilgi ve belge vermesi nedeniyle yapılan fazla ve yersiz ödemeler, yasal faizi ile işverenden tahsil edilir.), 

     

    • Kısa çalışmaya tabi tutulan işçinin kısa çalışmanın başladığı tarihte çalışma sürelerini ve prim ödeme şartlarını sağlamış olması (Covid-19 etkisiyle yapılan kısa çalışma başvurularında, son 60 gün hizmet akdine tabi olmak kaydıyla son 3 yıl içinde 450 gün prim ödemiş olması), 

     

    • İş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu kısa çalışmaya katılacaklar listesinde işçinin bilgilerinin bulunması, gerekmektedir. Prim ödeme şartını sağlamadığı için kısa çalışma ödeneğine hak kazanamayanların daha önce çeşitli nedenlerle kesilmiş (yeni işe başlama vs.) son işsizlik ödeneği hak sahipliğinden varsa kalan süre kısa çalışma süresini geçmemek üzere kısa çalışma ödeneği olarak ödenir.

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHİR Nedir?
    Sonraki İçerikBahreyn Dünyanın En Uygun Maliyetli Dağıtım Merkezleri Arasında Sayıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz