Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğinden çıkmak için ne yapmalıyız?

Kısa çalışma ödeneğinden çıkmak için ne yapmalıyız?

965
0

Geçen ay kısa çalışma ödeneğine başvurduk. Bu ay bazı personelin kısa çalışma ödeneğinden çıkarmak istiyoruz. Ne şekilde bir yol izlenmesi gerekiyor?

İŞKUR KÇÖ uygulanacak listesini ve uygulanacak personelin puantajını hazırlamanız ve bir dilekçe ekinde iş kura iletmeniz gerekmektedir.

Kısa çalışma ödeneği sonuçlanan bir firma için Mayıs ayı içinde çalışanlara ilk ödeme yapıldı. İŞKUR e-şube ekranında çalışma ödeneği sonuç raporu görüntülendiğinde bazı çalışanlar için Mart ve Nisan ayı ödeme tutarı ile ödemesi bitmiş açıklaması da yazmaktadır. Bu ilgili kişilerin artık Mayıs ayında ödenek alamayacakları anlamına mı geliyor ve SGK beyan vb diğer yasal yükümlülük açısından bildirimi nasıl olacaktır. Artık KÇÖ kapsamında değerlendirilmeyecek mi?

Bu kişiler için KÇÖ hak sahipliği bitmiştir Nisan ayı için ya da kalan süreleri için nakdi ücret desteğine başvurabilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikNisan ayında ücretsiz izinli gösterilen personel için ne zamana kadar nakdi ücret desteğine başvuru yapabiliriz?
Sonraki İçerikBir firmada sigortalı olarak çalışan şirket ortakları kısa çalışma ödeneği alabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz