Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğinde olan bir personel doğum raporu ödemesi alabilir mi?

    Kısa çalışma ödeneğinde olan bir personel doğum raporu ödemesi alabilir mi?

    523
    0
    01/04/2020 tarihinden itibaren kçö haftada 45/45 faydalanan bayan için doğumuna 4 ay kalmış. Ocak ve Şubat 2021 de kçö ödeneğinden faydalanacaktır. Doğum öncesi ve doğum sonrası istirahat ödemesi alabilir değil mi?

    Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ödenmekte olan kısa çalışma ödeneği, doğum izninin başladığı tarihte sona erer. Bu tarihten sonra rapor parası ödenir. Doğum izninin sonunda da kısa çalışma uygulaması devam ediyorsa, raporun bittiği tarihten itibaren yeniden kısa çalışma ödeneği başlar. SGK kapsamında çalışan kadınların rapor parası alabilmeleri için doğum iznine çıkılan tarihte sigortalı çalışma koşulu aranmaktadır. 

    İlgili mevzuatta yer alan bir diğer şart ise doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta priminin SSK’lılar açısından bildirilmiş, BAĞ-KUR’lular açısından da ödenmiş olmasıdır.


    Ekim, kasım ve aralık ayında işkur teşviki ile işbaşı eğitim programı yardımı ile 2 kişi işe alınmış ve 10 Ocak itibari ile işbaşı eğitim programı bitmiştir. 
    Sgk girişini yapmak istiyoruz fakat sistem: Teşvikten Yararlanamazsınız Mesaj Bu teşvikten yararlanma süresi 0 olduğundan kayıt yapılamamaktadır. Bu uyarıyı veriyor. Ne yapmamız gerekir?

    Hangi teşvikten? SGK sisteminde e-sgk işveren sistemi teşvik tanımlama bölümünden teşvik sorgulaması yapmanız gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHariçte İşleme Rejimi İzni kime verilir?
    Sonraki İçerikYapılacak Silvan Barajı, Ekonomiye Yıllık 1,9 Milyar Lira Katkı ve Yaklaşık 305 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz