Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğimizi sonlandırıp nakdi ücret desteğine başvuru yapabilir miyiz?

    Kısa çalışma ödeneğimizi sonlandırıp nakdi ücret desteğine başvuru yapabilir miyiz?

    Kısa çalışma ödeneğini sonlandırıp nakdi ücret desteğine başvuru yapılabilir mi?

    708
    0

    45/45 Kısa çalışma ödeneğinde yan ödeme olan sosyal yardım ve eğitim öğretim tazminatı (Eğitime hazırlık ödeneği değil) ödemelerini bordroya koyarak ödememiz gerekir mi?

    Bu ödemeleri ikramiye bölümünde bildirimde bulunmanız halinde prim ödemesinin olması halinde kısa çalışma ödeneğinizin kesilmesi söz konusu olacaktır.

    İşçilere Kısa Çalışma Ödeneği aldığı dönemde ilgili İŞKUR tarafından sağlanan 12 aylık ücret ortalamasının brüt tutarının %60’nın dışında ödenmeyen farkın ya da ikramiyenin “AVANS” adı altında işçilere banka kanalıyla ödenmesi, banka kanalıyla yapılan bu avans ödemelerine örneğin “2020 ………ayın Avansı” şeklinde not düşülmesi, daha sonraki düzenlenecek 2020 …………… ayı ücret bordrolarına ve SGK hizmet listesine “İKRAMİYE-PRİM vs.” adı altında yansıtarak kayıt altına alınması gerekmektedir.

    Temmuz ayında kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak istemiyorum. Dilekçe versem nakit ücret desteğinden yararlanabilir miyim?

    KÇÖ sonlanması dilekçesi verilip NÜD desteğine başvuru yapılabilir.

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKısa çalışma ödeneğinden yarı zamanlı faydalanan bir kişi yıllık ücretli izin kullanabilir mi?
    Sonraki İçerikKısa Çalışma Ödeneği Süresi Bir Ay Daha Uzatıldı – İŞ-KUR Duyuru

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz