Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin desteğine aynı anda başvuru yapabilir miyiz?

Kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin desteğine aynı anda başvuru yapabilir miyiz?

754
0

Nisan ayı için hem kısa çalışma ödeneğine hem de nakdi ücret desteğine tüm çalışanlarımız için başvurduk. Kısa çalışma uygunluk tespiti için yönlendirilmiştir şeklinde e-posta geldi. Nakdi ücret desteği için 14 günlük ödeme 5 personelin hesabına yattı. Bu durumda KÇÖ olumlu sonuçlanmamış mı oluyor bunu mu anlamalıyız?

Aynı işçiler için hem nakdi ücret desteği hem de KÇÖ başvurusu yapılmaması gerekmektedir. KÇÖ başvurunuz onaylanmadı ise nakdi ücret desteği başvurusu yapabilirdiniz. Şimdi ikisinden birini tercih edip iptal ve iade işlemi yapmanız gerekmektedir.

Kısa Çalışma Ödeneğine başvurduğumuz bir işçinin çıkışını yapacağız 3 aylık işçi çıkarma yasak süresi bittikten sonra fakat ihbar önerisi süresini ve yıllık izini şimdiden başlatabilir miyiz?

Bu karar işverenindir. İşçinin kısa çalışmasını iptal edip yıllık ücretli izin kullandırabilir ama işçi çıkışı yapamaz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBir firmada sigortalı olarak çalışan şirket ortakları kısa çalışma ödeneği alabilir mi?
Sonraki İçerikSpor Kulüplerinin Yayın, Reklâm ve İsim Hakkı Gelirlerine Konu İşlemlerinde KDV Tevkifatı Uygulaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz