Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği süresini ve başvuru yaptığımız personel sayısını değiştirebilir miyiz?

Kısa çalışma ödeneği süresini ve başvuru yaptığımız personel sayısını değiştirebilir miyiz?

566
0

Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için 26 kişi ile başvurduğumuz kısa çalışma ödeneğimiz onaylandı ve ilk ödemelerimizi İŞKUR tarafından yapıldı. Haziran ayı için onaylanmış olan ödeneğimizle ilgili değişiklik yapabilir miyiz? 26 kişi ile yaptığımız başvuruyu haziran ayı için değiştirmek istesek sorun olur mu?

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

Şirketimiz yaklaşık 5 ay önce tasfiyeye girdi ve tahmini olarak 2020 Haziran sonu tasfiye sonu işlemlerini yapacağız. Bu sebeple mevcut personellerimizin işten çıkışlarını yapacağız. Mevcut düzenleme gereği işçi çıkarmak yasak ancak tasfiyede olduğumuz için çıkış kodunu 17 seçerek personel çıkartabilir miyiz?

17 koduyla işten çıkarılma, iş yerinin kapanması anlamına gelmektedir ve yasak kapsamında değildir. Ancak tasfiye ve işçi çıkış bildirimlerinin öneller dikkate alınarak yapılmış olması gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

İşten çıkarımların yasaklandığı günlerde personel istifa edebilir mi?

Nisan ve Mayıs ayı nakdi ücretsiz izin desteği başvurularını aynı anda yapabilir miyiz?

Mayıs ayında ücretsiz izin desteğinden kaç gün faydalanabiliriz?

Önceki İçerikSanat ve icat vergisi
Sonraki İçerikDijital Hizmet Vergisine konu hizmetler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz