Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği süre uzatımında 7 günlük ücret hesaplaması tekrar yapılacak mıdır?

Kısa çalışma ödeneği süre uzatımında 7 günlük ücret hesaplaması tekrar yapılacak mıdır?

733
0

Mücbir Sebep kapsamında olan KÇÖ için ilk başvuru tarihini 30.04.2020 olarak belirlemiştik. Ancak 30.05.2020 tarihine kadar bu süreyi uzatmak istiyoruz. İlk başvurumuzda 7 günlük ücret işveren tarafından karşılanmıştı. Uzatma başvurumuzda 7 günlük İŞKUR kesintisi olacak mıdır?

Başvurunuz yeniden ne zaman yapılırsa; 4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır.

Buna göre işçiye ilk 7 gün için yarım ücret ödenecek olup, yarım ücret alınan sürelerin tamamının (7 gün) prim ödeme gün sayısı olarak APHB’de bildirilmesi gerekmektedir. Diğer yandan işçi bu 7 günlük süreyi takip eden günden itibaren en fazla 83 günlük süre boyunca KÇÖ alacaktır.

İşten çıkama yasağı kapsamında inşaatlarda çalışan ve işi biten personel için nasıl bir uygulama yapmamız gerekiyor. Örneğin demir ustasının işi bittiğinde çıkış kodunun 18 işin sona ermesi olarak girebilir miyiz?

Sözleşmesi varsa evet ya da istifa olarak sonuçlandırmanız gerekecektir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikRekabet Hukukunda Covid-19 Etkileri. Stj. Av. Serdar Darama 13.5.2020
Sonraki İçerikKoronavirüs test kitleri 50’den fazla ülkeye ihraç ediliyor..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz