Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ödeneği onaylanan bir işletmenin SGK hizmet listesi bildirimi nasıl yapılmalıdır?

Kısa çalışma ödeneği onaylanan bir işletmenin SGK hizmet listesi bildirimi nasıl yapılmalıdır?

1009
0

İş yerimizde toplam 22 personel çalışmaktadır. 07.04.2020 tarihi itibari ile iş yerimizde kısa çalışma başlamış faaliyetimiz yönetim kararı ile tamamen durmuştur. Çalışan 22 personelden şartları taşıyan 15 kişi için kısa çalışma başvurusunda bulunulmuş, geri kalan 7 personele de genel hayatı etkileyen olaylar kapsamında ücretsiz izin verilmiştir.

Zorlayıcı sebeplerle işyerinde kısa çalışma yapılması halinde, ödemeler 4857 sayılı Kanunun 24’üncü maddesinin (III) numaralı bendinde ve 40’ıncı maddesinde öngörülen bir haftalık süreden sonra başlar. Bu bir haftalık süre içerisinde ücret ve prim yükümlülükleri işverene aittir. Bu bağlamda Nisan ayı bordrosu hazırlanırken kısa çalışma kapsamında olan 15 personelimiz için çalışma günü olarak 7 günlük Spek hesaplanıp 7 günlük ek ücret ödemesi olarak mı bildirileceğiz?

Kısa çalışma talebinde bulunduğunuz personele İŞKUR uygunluk vermişse fiilen çalışılan günler normal SPEK bildirim +ücret KÇÖ ilk 7 gün yarım ücret +prim işveren tarafından kalan KÇÖ kapsamındaki günler eksik gün nedeni 18 kod ile bildirim yapılmalıdır.

Kısa çalışma ödeneği geri çevrilen işvereninin virüs nedeniyle çalıştırmadığı işçinin ücretini kim verecek?

İşçiniz için yıllık ücretli izin, telafi çalışması, esnek çalışma ve ücretsiz izin uygulamaları yapabilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBiz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyasına Yapılan Bağış ve Yardımların Vergi Mevzuatı Çerçevesinde Değerlendirilmesi – İbrahim HAK – YMM
Sonraki İçerikSGK bildirimleri mücbir sebep kapsamında ertelendi mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz