Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği olumsuz sonuçlanan personellerin SGK bildirgelerindeki eksik gün bildirim kodunu...

Kısa çalışma ödeneği olumsuz sonuçlanan personellerin SGK bildirgelerindeki eksik gün bildirim kodunu değiştirebilir miyiz?

743
0

1 Nisan-30 Haziran 2020 dönemi için kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptık. KÇÖ yaralanamayan personel olması halinde aylık Sgk bildirgesinde çalışılmayan günleri eksik bildirebilir miyiz? Bildirebilirsek hangi kodla bildirebiliriz? Olumsuz cevap alan personeli ücretsiz izne çıkarabilir ve ücretsiz izin ödeneğine başvurabilir miyiz?

18 kod KÇÖ bildirimde bulundunuz ve uygunluk çıkmaz ise eksik gün kodunu dilekçe ile değiştirme imkânınız bulunmaktadır. 17.04.2020 tarihine kadar normal ücretsiz izin 17.04.2020 sorası için nakdi ücret desteği başvurusu yaparak her ikisini aphb de 29 kodu ile eksik gün bildiriminde bulunabilirsiniz.

KÇÖ de 4447/40 gereği 7 günlük ekstra süre hesabı yaptık. Covid-19 Nakdi ödeme desteği için başvurduğumuz da yine 7 günlük ekstra süre hesaplamamız gerekir mi?

Nakdi ücret desteğinde yedi günlük hesaplama bulunmamaktadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜcretsiz izin desteğinden faydalanmak için kısa çalışma ödeneğine başvurmak şart mıdır?
Sonraki İçerikDesteklerden faydalanamayan ve ücretsiz izine çıkartılan emekli personellerin eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz