Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği biten personelimiz için nakdi ücret desteğine başvuru yapabilir miyiz?

Kısa çalışma ödeneği biten personelimiz için nakdi ücret desteğine başvuru yapabilir miyiz?

Kısa çalışma ödeneği biten çalışan için nakdi ücret desteği başvurusu yapılabilir mi?

576
0

Firmamız Personellerini 01.04.2020-31.05.2020 tarihleri arasında kısa çalışma ödeneğinden yararlandırdı. 31.05.2020 itibariyle kısa çalışma ödenekleri bitti. Fakat İşveren kısa çalışma ödeneği 31.05.2020 itibariyle biten personelleri 01.06.2020 tarihinden itibaren pandemi ücretsiz izin desteğinden de yararlandırmak istiyor. Yararlanabilir mi?

Nakdi ücret desteğinden yararlanabilmek için;

– 17/4/2020 tarihi itibarıyla iş sözleşmesinin bulunduğu işveren tarafından 4857 sayılı Kanun’un geçici 10’uncu maddesi uyarınca ücretsiz izne ayrılmak,

– Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmamak,

– Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almamak,

– SGK’ya 01, 04, 05, 06, 12, 14, 20, 29, 32, 35, 39, 52, 53, 54 veya 55 no.lu belge türlerinden bildirilmiş olmak,

– 15/3/2020 tarihinden sonra 4447 sayılı Kanunun 51’inci maddesi kapsamında iş sözleşmesi feshedilen ve yine aynı Kanunun diğer hükümlerine göre işsizlik ödeneğinden yararlanamamak, Şartlarının oluşması gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel rapor alırsa bildirimi nasıl yapılır?

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel ücretsiz izin desteği kullanabilir mi?

Ücretsiz izin desteği ve kısa çalışma ödeneği alan firmalar personel alımı yapabilir mi?

Önceki İçerikAz Tehlikeli İşyerleri İçin 01.07.2020 Tarihi İtibariyle İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi Çalıştırma Zorunluluğu Başlıyor
Sonraki İçerikTürkiye’de Korona Salgınının Madencilik Sektörüne Etkileri Nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz