Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği biten personel için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir...

Kısa çalışma ödeneği biten personel için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir miyiz?

Kısa çalışma ödeneği biten çalışan için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapılabilir mi?

609
0

01.04.2020- 30.06.2020 tarihleri arasında ücretsiz izine çıkartılan, kısa çalışma ve nakdi ücretsiz izin desteği almayan personelimiz haziran ayında rapor almıştır. SGK eksik gün bildiriminde hangi kod ile bildirim yapmalıyız? 

Personel Kısa çalışma ve nakdi ücret desteği almıyor ve haziran ayında hem ücretsiz izinli hem de raporlu ise raporu sistemden onaylayıp 12 kod ile eksik gün bildirimin de bulunabilirsiniz.

Firmamızın personeli nisan ayı için kısa çalışma ödeneğinden faydalanmıştır. İŞKUR tarafından sadece nisan ayı onaylandığı için mayıs ve haziran ayında aynı personel için ücretsiz izin nakdi ücret desteğinden faydalanabilir miyiz?

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süreniz bitti ise nakdi ücret desteğine başvurabilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel rapor alırsa bildirimi nasıl yapılır?

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel ücretsiz izin desteği kullanabilir mi?

Ücretsiz izin desteği ve kısa çalışma ödeneği alan firmalar personel alımı yapabilir mi?

Önceki İçerikKovid-19 salgını sürecinde e-ticaret hacmi geçen senenin aynı dönemine göre %48 arttı
Sonraki İçerikKamu Denetçiliği Kurumu Personeli Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yayınlandı. 26.6.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz