Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği bayan personel doğum iznine ayrıldığında doğrum raporunun ücretini alabilir...

Kısa çalışma ödeneği bayan personel doğum iznine ayrıldığında doğrum raporunun ücretini alabilir mi?

Kısa çalışma ödeneği bayan personel doğum iznine ayrıldığında doğrum raporunun ücretini alabilir mi?

1482
0

Hamile personel hamileliğin son aylarında şirket tarafından kısa çalışma ödeneğinden faydalandırılarak izne ayrıldığında bu işçi doğum parasının hesabında nasıl bir doğum yardımı alır mı? kısa çalışma sürecinde geçen süreler nasıl değerlendirilir? Alacağı doğum yardımını etkiler mi?

Kısa çalışma süresince iş sözleşmesi askıdadır. Kısa çalışma ve ücretsiz izin uygulaması döneminde her ne kadar prim ödenmese de sigortalılık devam eder. Dolayısıyla kısa çalışma kapsamında yer alan veya ücretsiz izne çıkartılan hamile kadınlar 32. haftanın sonundan itibaren doğum iznine çıktıklarında geçici iş göremezlik ödeneği, diğer adıyla rapor parası almaya başlarlar. Kadın çalışanların dikkat etmesi gereken husus, doğum öncesi istirahat raporunu işverene iletmesi ve işverenin Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirmesini sağlaması gerekir.

15 Mart’ta kısa çalışma ödeneği başlayan ve Haziran 15 ‘inde kısa çalışma ödeneği biten ancak henüz faaliyetine başlayamayan (kapalı olan) işyerlerindeki (ki çalışma bakanlığı kısa çalışma ödeneğinin devam etmeyeceği şeklinde beyanda bulundu) personelimiz için haziran ayının 15’inden sonra kalan ay sonuna kadar olan süre için pandemi ücretsiz izin talebinde bulunabilir miyiz?

Kalan süre için nakdi ücret desteğinde bulunabilirsiniz. Kurumun yapmış olduğu açıklamaya göre bu durumda eksik gün kodu 29 kod olmalıdır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa Çalışma Ödeneği 1 Ay Uzatıldı!

İşten Çıkartma Yasağı 1 ay daha uzatıldı!

Kısa Çalışma ödeneğinden mevcutta yararlananlar için 1 ay daha uzatılıyor. İşten çıkartma yasağı 1…

Deneme süreli işe aldığımız personeli işten çıkartmanın yasak olduğu günlerde işten çıkartabilir miyiz?

 

 

Önceki İçerikİmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi Haziran 2020’de 53,9’a yükselerek en yüksek değere ulaştı
Sonraki İçerikTecil ve taksitlendirilecek borçlar için teminat olarak neler kabul edilebilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz