Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği başvurusundan vazgeçen firma ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir mi?

Kısa çalışma ödeneği başvurusundan vazgeçen firma ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir mi?

821
0

Firmamız için 25 Mart tarihinde kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptık. APHB 30 gün üzerinden tam verdik. Nisan ayında kısa çalışma ödeneğimden dilekçe ile vazgeçtik. Nisanda 14 gün nakdi ücret desteği başvurusu yapacağız. Kısa çalışma ödeneği başvurusu sonrası bu şekilde yapmamızda sıkıntı var mı? Nisan nakdi ücret başvurusunu mayıs ayında yapabilir miyiz?

Nisan ayı için 16 gün fiili çalışma varsa aphb bildirim yoksa ücretsiz izin bildirim 17 ve sonrası içinde nakdi ücret desteği bildirim yapabilirsiniz. Birden fazla eksik gün bildiriminizde nakdi ücret desteği olan ayda 29 kod kullanmanız gerekmektedir.

Nakdi ücret desteğinden yararlanılabilmesi için ücretsiz izne ayrılan işçilere ilişkin aylık bildirimler, “https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi” internet adresinden ücretsiz iznin verildiği ayı takip eden ayın 3’üne kadar işverenlerce yapılır. Bu şekilde bildirimi yapılan işçiler için ilgili aya ait Aylık Prim ve Hizmet Belgelerinde/Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinde eksik gün nedeninin, “28-Pandemi Ücretsiz İzin” olarak seçilmesi gerekmektedir.

5510 sayılı Kanunun Ek-9 uncu maddesi kapsamında ev hizmetlerinde ay içerisinde 10 günden fazla sigortalı çalıştıranlar ise bu durum değişikliğini, ücretsiz iznin verildiği ayın sonuna kadar aynı eksik gün koduyla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine/Sosyal Güvenlik Merkezlerine bildirirler.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa çalışma ödeneğinden faydalanan personellerimizin önceki aylardan hakketmiş olduğu primleri aylık hizmet bildirgesinde gösterebilir miyiz?
Sonraki İçerikKısa çalışma ve nakdi ücret desteğinde geçen süreler Kıdem, İhbar ve Yıllık izin süresi hesaplamasını etkilemekte midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz