Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği almayan personeller için nakdi ücretsiz desteği başvurusunda bulunabilir miyiz?

Kısa çalışma ödeneği almayan personeller için nakdi ücretsiz desteği başvurusunda bulunabilir miyiz?

Kısa çalışma ödeneği almayan personeller için nakdi ücretsiz desteği başvurusunda bulunabilir miyiz?

644
0

24.03.2020-21.06.2020 tarihleri arasında kısa çalışmaya başvuru yaptık. Bu süreç içerinde toplam 16 personelden 11 tanesi şartlar uygun olduğu için kısa çalışma ödeneğini hak etti. Hak etmeyen 5 personeli de nakdi ücret desteğinden yararlandırdık. İşyeri süre bitmeden önce 01.06.2020 tarihinde işe başladı ve bu durumu İŞKUR’a bildirdik. Bu bildirim nedeniyle kısa çalışmayı hak eden personellerin kısa çalışma ödeneği 31.05.2020 itibariyle sona erdi. Nakdi ücret desteğine tabi olan diğer 5 personel için haziran döneminde nakdi ücret desteği talebinde bulunabiliriyiz?

Kısa çalışma ödeneği alamayan bu işçileriniz ücretsiz izinde iseler nakdi ücret talebinde bulunabilirisiniz. Bu işçilerin 17 Nisan 2020 öncesinde ve devam eden iş sözleşmeleri var ise nakdi ücret desteği alabilirler.

Pandemi ücretsiz izinden faydalanan bir personelimizin bugün itibari ile terör sebebi ile 1 haftadır hapiste olduğunu öğrendik. İlgili personelin çıkışını geriye dönük hangi güne kadar ve hangi çıkış kodu ile bildirmeliyim?

Geriye doğru 10 gün için çıkış yapabilirsiniz ve işten çıkış kodu 29 İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih olmalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİBB 320 bin karbon kredisi satarak 1,6 milyon TL gelir elde etti
Sonraki İçerik7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu 12. Taksit Ödeme için Son Gün 4 Ağustos 2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz