Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan personelimizi personel çıkarma yasağı kapsamında oluşacak cezaya katlanarak...

    Kısa çalışma ödeneği alan personelimizi personel çıkarma yasağı kapsamında oluşacak cezaya katlanarak işten çıkışını yapabilir miyiz?

    Bir çalışanı cezasına katlanarak işten çıkartırsa firmanın yararlandığı tüm teşvikler ve KÇÖ’ler iptal mı olur? Maktu ücret değil de gün hesabı ile çalışan personelin prim gününü nasıl hesaplayacağız?

    523
    0

    Nisan ve mayıs aylarında toplam 25 gün kullanılan KÇÖ personelimiz bulunmaktadır. Personel çıkartma yasağında bir adet personelimizi asgari ücret cezasına katlanarak çıkartmak istiyoruz. Önceki aylarda kullanılan TÜM FİRMA personellerinin mi KÇÖ ödemeleri geri alınır; yoksa sadece çıkarılmak istenen (çıkışı işverence yapılan 04 kod) 1 (bir) adet kişinin KÇÖ ödemesi mi geri alınır?

    Tüm KÇÖ’leriniz ve teşviklerin iptal olacaktır

    Gün hesabı çalışan personele (maktu ücret değil) 06/10/2020 akşamına kadar çalışıp 07/10/2020-31-10-2020 kovid ücretsiz izne çıkarılan personele kaç gün kovid ücretsiz girebilirim?

    25 gün

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSertifikalı ceviz fidanı kullanan üreticilere dekarda 100 ile 280 lira arasında destek veriliyor
    Sonraki İçerikNormalleşme dönemi olan 1 Haziran-10 Eylül arasında 2 bin 678 yabancı yatırımcı, 647 milyon 407 bin lira sermayeli firma kuruluşuna imza attı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz