Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan firmaların İŞKUR’a her ay çalışan listesi bildirmesi gerekir...

Kısa çalışma ödeneği alan firmaların İŞKUR’a her ay çalışan listesi bildirmesi gerekir mi?

Kısa Çalışma Ödeneği eksik gün nedeni

781
0

Mükellef adına İŞKUR’a Kısa çalışma ödeneğine 01.04.2020-30.06.2020 dönemi için müracaatta bulunulmuştur. Kuruma talep formu ve kısa çalışma bildirim listesi verilmiştir. Faydalanma süresi yukarıda yazılı 3 aylık süre zikredilmişti. Nisan ücret bordrosuna 7 günlük 1/2 ücret dolayısıyla 14+4 = 18 gün çalışma gösterilmiştir. Mayıs ayında bildiğim kadarı ile 1/2 ücretten gelen 4 gün hariç 14 gün çalışma gösterecek ve tahakkuk yapacağım. Doğru mu? Ayrıca mayıs ayı için tekrar kısa çalışma bildirim listesi vermeme gerek var mı?

Mükellef adına İŞKUR’a Kısa çalışma ödeneğine 01.04.2020-30.06.2020 dönemi için müracaatta bulunulmuş ve nisan ayında 7 gün ücret ödemesinde bulunmuş ise; Mayıs ücret bordrosunda + 7 gün yarım ücret ödemesi tekrar yapmayacaktır. İŞKUR kısa çalışma ödeneği başlama ve bitiş tarihleri İŞKUR’a başvuru ile beyan edilmiş ve hiçbir değişiklik arz etmiyor ise; mayıs ayı ücret bordrosu tanziminin ardından İŞKUR’a tekrar mayıs ayı için kısa çalışma bildirim listesi verilmesi gerekmemektedir.

Haziran ayında işverenin emekli bir çalışanın eksik gün nedeni 10 doğal hayatı etkileyen olaylar mı? Yoksa 21 diğer ücretsiz izin olmalı?

10 Doğal Hayatı etkileyen nedenler seçilmesi emekli işçinizin işe gelmemesini daha doğru açıklamaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel bu sürede içerisinde rapor alırsa SGK eksik gün…

Kısa çalışma ödeneği alamayan personellerimizin SGK eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

Mayıs ayında kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel için eksik gün bildirimi hangi kod ile…

 

 

Önceki İçerikEximbank, Dünya Bankası garantisi altında bankalar konsorsiyumundan 380 milyon Euro kredi sağladı
Sonraki İçerikUluslararası hazırgiyim ve tekstil ticareti düşüşe geçti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz