Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan bir personel rapor alırsa SGK eksik gün bildirim...

    Kısa çalışma ödeneği alan bir personel rapor alırsa SGK eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

    477
    0
    Aralık ayında KÇÖ süremizi 22,5/45 olarak uyguladık. Personelin fiilen çalıştığı saat ise ay içinde toplam 68 saat yani 9 güne isabet ediyor. Toplam 12 gün. İŞKUR 15 gün ödedi. Biz ay 31 çektiği için 16 günlük ücret ödedik. Aradaki az çalışmayı yıllık izin olarak kullandırıyoruz. (Personelin birikmiş yıllık izni mevcut) Sokağa çıkma yasağı olan günleri nasıl değerlendirmeliyiz? 

    İzin ücreti belirlenirken fazla çalışma karşılığında alınacak ücretler, sosyal yardımlar ve primler hesaba katılmaz. Ayrıca iş yerindeki devamlı işçilerin, normal mesai saatleri dışında yapmış oldukları işlerinde bu işler için aldıkları ücretler de hesaba katılmaz. 

    25391 sayılı Resmî Gazete ‘de 03.03.2004 tarihli olarak yayımlanmış Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliği’nin 21. maddesine göre; İşveren, yıllık ücretli iznini kullanan her işçiye izin dönemine ilişkin ücretini izin başlamadan önce peşin olarak veya avans şeklinde ödemek zorundadır. 

    Yüzde usulü uygulanıyorsa eğer işveren yüzdelerden toplanan para dışında kalan izin ücretini öder. Yıllık ücretli izin süresi zamanına denk gelen hafta tatili, genel tatil ve ulusal bayram ücretleri ayrıca ödenir. Kısmi süreli veya çağrı üzerine çalışan çalışanlara; izin dönemine rastlayan çalışması gereken sürelere dair ücretleri, yıllık izin ücreti olarak ödenir.


    Ocak 2021 döneminde KÇÖ’ye haftada çalıştırılmayacak saat 30 saat olarak müracaat edilmiştir. Personel 30/01/2021- 08/02/2021 tarihleri arasında iş göremezlik raporu almış bulunmaktadır. Bu şartlardaki personele 18 gün KÇÖ ödemesi yapılmıştır. Hafta tatilinin de KÇÖ yapılan süreye orantılı olarak ödenmesi gerektiği yazmaktadır. Eksik gün bildirimi nasıl yapılmalıdır?

    Ocak ayı 2 gün rapor 18 gün KÇÖ toplam 20 gün. 27 kod kçö ve diğer nedenler ile bildirim yapılmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 yılında yapılacak Bağımsız Denetçilik Sınav Tarihleri Açıklandı
    Sonraki İçerikSüresinden sonra verilen GEKAP beyannamelerine uygulanacak cezalar nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz