Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan bir personel kendi isteği ile ücretsiz izin kullanabilir...

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel kendi isteği ile ücretsiz izin kullanabilir mi?

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel kendi isteği ile ücretsiz izin kullanabilir mi?

634
0

01.04.2020-30.06.2020 tarihleri arasında müşterim için haftalık 40 saat üzerinden kısa çalışma ödeneği için başvuru yaptım. Nisan ayı kısa çalışma ödeneği 1 işçisi için aylık 20 gün olarak ödemesi yapılmış. Fakat ben bildirgede eksik gün 23 yarım ücret 7 olarak iş kura ve SGK’ya bildirdim. Mayıs ayı içinde işçisine 27 gün kısa çalışma ödemesi yapılmış. İŞKUR’a haftalık çalışma saatini 40 saat olarak verdiğimi fark ettim. Nisan ve mayıs aylarının bildirgelerini düzeltmem için nasıl bir yol izlemem gerekli?

İptal ek bildirge verilmesi gerekir. Ya da fiili çalışma olmamışsa kısa çalışma ödeneğin de fazla bildirilen günler için 10 genel hayatı etkileyen nedenler olarak SGK’na dilekçe ile düzeltme verilebilir.

Kısa Çalışma ödeneği alan 15 gün kısa çalışması ödeneği olan personel 5 günde kendi rızası ile ücretsiz izin kullanabilir mi?

Kullanabilir puantaj yapılır ve 27 kod ile bildirebilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği biten firmalar İş-Kur’a bildirim yapmak zorunda mıdır?

Kısa çalışma ödeneği biten personel için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir miyiz?

Kısa çalışma ödeneği alan firma faaliyete geçerse nereye bildirim yapmak zorundadır?

Önceki İçerikGeçici vergilere ait tahakkuk kayıtları hangi tarihe yapılmalıdır?
Sonraki İçerikYurtdışında yerleşik firmalara Türkiye’de verilen hizmetler KDV’ye tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz