Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan bir personel için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru...

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir miyiz?

Kısa Çalışma Ödeneğinden nakit ücret desteğine geçiş. Kısa çalışma ödeneği alan çalışan için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapılabilir mi?

714
0

Kısa çalışma ödeneğine 16.03.2020 tarihinde başvurduğum firmamda personel 22.03 tarihinden 25.03 dahil olmak üzere raporludur. Haftalık 30/45 olarak çalışma saati vardır. Eksik gün olarak bildirgemde kaç gün göstermeliyim?

Rapor süresi onaylanıp raporda belirtilen süre kadar onaylanmalıdır. Çalışılan 20 günlük süre ile çalışılmayan 10 günlük süreden orantılı olarak rapor süresinin denk geldiği günler düşülmelidir.

İşçi ve işveren arasında karşılıklı anlaşmayla 01.04.2020 tarihinden itibaren ücretsiz izne ayrılan işçi 17.04.2020 tarihinden itibaren nakdi ücret desteğinden faydalanarak 14 günlük ücret aldı. Bu personel için 7 günlük şartı (7 günlük ücretin yarısını ödeme) var mı? Mayıs ayında da nakdi ücret desteğinden faydalandı. Mayıs ayında da 7 gün şartı var mı? Başka bir işyerinde KÇÖ den faydalanamayan personeli nisan ve mayıs ayı için nakdi ücret desteğinden faydalandırabilir miyiz?

Nisan ayından beri nakdi ücret desteği alan çalışanınız için mayıs ayında 7 günlük yarım ücret uygulaması yapılmayacaktır. Başkaca eksik gün nedeni yok ve sadece pandemi ücretsiz izin nakdi ücret desteği alınıyorsa eksik gün nedeni kod 28 olmalıdır. KÇÖ sonlanan işçileriniz eğer ücretsiz izinde iseler nakdi ücret desteğinden yararlanabilirsiniz

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel kendi isteği ile ücretsiz izin kullanabilir mi?

Kısa çalışma ödeneği biten firmalar İş-Kur’a bildirim yapmak zorunda mıdır?

Kısa çalışma ödeneği biten personel için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir miyiz?

 

Önceki İçerikHizmet Üretici Fiyat Endeksi Mayıs 2020’de bir önceki aya göre %1,34 arttı
Sonraki İçerikUluslararası taşımacılıkta doğrudan yüklenim ve genel giderler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz