Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma desteği alan firmalar faaliyete geçtiklerinde bildirimde bulunmalı mıdır?

Kısa çalışma desteği alan firmalar faaliyete geçtiklerinde bildirimde bulunmalı mıdır?

Kısa çalışma yarım uygulanırsa 7 gün yarım ücret uygulanacak mı? Kısa çalışma desteği alan firmalar faaliyete geçtiklerinde bildirimde bulunmalı mıdır?

600
0

Emlak faaliyeti yapan işyerimiz için 01/04/2020 ile 30/06/2020 arası KÇÖ ye başvurduk.

01 Haziran itibariyle normalleşme süresine geçildiği için iptal etmemiz gerekir mi?

Tam çalışmaya geçtiğiniz tarih olan 01.06.2020 tarihi İş Kur’a bir dilekçe ile bildirmeniz gerekmektedir.

2020/05 döneminde ilk defa kısa çalışma ödeneğinden faydalanacak bir mükellefim var. Ancak faaliyet tamamen durdurulmadı. 20 gün çalışma var 10 gün çalışma yok. Yani kısmi süreli çalışma durumu söz konusu. Burada sormak istediğim faaliyeti tamamen durdurulan işyerlerinde ödenekten ilk faydalanılan ayda 7 günlük yarım ücret uygulaması vardı. Burada faaliyet tamamen durdurulmadığı için 7 günlük yarım ücret uygulanacak mı uygulanmayacak mı?

4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır. Buna göre işçiye ilk 7 gün için yarım ücret ödenecek olup, yarım ücret alınan sürelerin tamamının (7 gün) prim ödeme gün sayısı olarak APHB’de bildirilmesi gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel kendi isteği ile ücretsiz izin kullanabilir mi?

Kısa çalışma ödeneği biten firmalar İş-Kur’a bildirim yapmak zorunda mıdır?

Kısa çalışma ödeneği biten personel için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir miyiz?

 

 

Önceki İçerikTürkiye’de Korona Salgınının Gıda Sektörüne Etkileri Nelerdir?
Sonraki İçerikPazarlama ve tanıtım elemanları adına düzenlenen yolcu taşıma biletleri ve market harcamalarına ilişkin faturaların KDV’si indirilebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz