Ana Sayfa Muhasebe Kırtasiye ürünlerinin KDV oranı nedir?

Kırtasiye ürünlerinin KDV oranı nedir?

23515
0

Kırtasiye ürünleri Kurşun kalem – boya kalemleri – sulu boya – pastel – okul defteri – silgi – kalem traş – cetvel – pergel – gönye – iletki kdv oranları 2019’dan itibaren % 18 mi olmuştur? Konu hakkında farklı görüşler mevcut.
(07.01.2019)

Hayır KDV oranı % 8 devam ediyor. Değişen E-KİTAP’tır.

Farklı görüş olanlar maddenin parantezi içini okuyamayanlardır.

14- (18/12/2018 tarihli ve 475 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 2 nci maddesiyle değiştirilen sıra. Yürürlük: 1/1/2019) Kitap ve benzeri yayınlar (Elektronik kitap (e-kitap) ve benzeri yayınların elektronik ortamda satışı, elektronik kitap okuyucu, tablet ve benzerlerinin teslimi ile 21/6/1927 tarihli ve 1117 sayılı Kanun hükümlerine göre poşetlenerek satılanların tesliminde, bu Kararın 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen vergi oranı uygulanır.), kurşun kalem, boya kalemleri, sulu boya ve pastel boyalar, okul defterleri, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, gönye, iletki,

Parantez içindekiler % 18
Parantez dışındakiler % 8 kurşun kalem, boya kalemleri, sulu boya ve pastel boyalar, okul defterleri, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, gönye, iletki,

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-gazete, E-kitap, E-dergi satışları için kdv oranı 01.01.2019’dan itibaren % kaç olarak uygulanacak?

 

e-gazete, e kitap, e-dergi satışları için kdv oranı 01.01.2019’dan itibaren %18 olarak uygulanacak. – 19.12.2018

Kırtasiye giderleri hangi sene için masraf olarak yazılır

 

Bilgisayar tamir, bakım ve yazılım yükleme faaliyetiyle uğraşanlar basit usule tabi olur mu?

 

 

Önceki İçerikYıllık ücretli izindeyken çalıştığı işyerinden habersiz kendine şirket açan işçinin iş akdi tazminatsız fesh edilir mi?
Sonraki İçerikİhracatçılara kredi desteği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz