Ana Sayfa Muhasebe Kiraya vermek amacıyla aktifimize kayıt ettiğimiz binek aracın satışında uygulayacağımız KDV oranı...

    Kiraya vermek amacıyla aktifimize kayıt ettiğimiz binek aracın satışında uygulayacağımız KDV oranı nedir?

    484
    0

    2.El motorlu kara taşıtı ticaretinde nihai tüketicilerden alınan araçlarda özel matrah uygulaması devam ediyor mu?

    Uygulama devam etmektedir. Ancak 2 el araç ticareti yapan mükellefin Ticaret Bakanlığından aldığı yetki belgesi olması şartı vardır.

    Yetki belgesi yoksa Nihai tüketiciden alınan araç ın satışında özel matrah uygulanmaz.

    Kiraya vermek veya çeşitli şekillerde işletmek amacıyla iktisap ettiğiniz binek otomobilin satışını yapmak istiyoruz kdv oranı nedir? Bu araç bizim işletmenin aktifinde veya envanterinizde kaç yıl bulunması kaydıyla kdv oranı değişiklik göstermektedir?

    Kiraya vermek veya çeşitli şekillerde işletmek amacıyla iktisap edilen binek araçların alımında ödenen KDV indirim konusu yapılabilir.

    Söz konusu araçların satışında ise % 18 KDV hesaplanır.

    Alıştaki KDV indirilmeyip, maliyet veya gider yazılmış ise bu aracın satışında uygulanacak KDV oranı % 1 olacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYargıda e-Duruşma Dönemi Başladı
    Sonraki İçerikSıfır ve İkinci El Binek Otoda KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz