Ana Sayfa Muhasebe Kiralık iş yerimize yaptırdığımız tadilat, tasarım giderlerini özel maliyetler hesabında takip edebilir...

    Kiralık iş yerimize yaptırdığımız tadilat, tasarım giderlerini özel maliyetler hesabında takip edebilir miyim?

    Binek otolarda Kıst amortisman uygulaması devam ediyor mu? Kiralık İşyeri projelendirme, tasarım bedelini özel maliyet hesabında mı takip edilecek?

    699
    0

    İşyeri projelendirme, tasarım bedelini özel maliyet hesabında mı takip etmeli, yoksa direkt gider yazılabilir mi?

    264 Özel Maliyetler Hesabı, İşletmenin uzun vadeli sözleşmelerle kiraladıkları gayri menkullerde normal bakım, tamir ve temizleme giderleri dışında, faaliyetlerini yürütmek amaçlarıyla yaptıkları değişikliklere ve eklere ilişkin giderler gayrimenkulun ekonomik değerini artırır.

    Bu Giderlere ” Özel Maliyet Bedeli ” denir.

    Kira sözleşmesi sonunda gayri menkuldeki bu değişiklikler ve ekler bedelsiz olarak gayrimenkul sahibine bırakılır. Bahsettiğiniz tasarım bedeli özel maliyet yazılmaz. Gider olarak kayıtlara alınır.

    25.08.2020 tarihinde 1.400.000 TL ikinci el binek oto satın aldık. Bu binek oto ile ilgi 2020 yılında 140.000 TL amortisman ayırma sınırı bulunmaktadır. Biz daha önce binek oto amortismanında kıst amortisman uyguluyorduk. Bu durumda hala kıst amortisman uygulanacak mı?

    Binek otolarda Kıst amortisman uygulaması devam etmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest Meslek Kazancının Tarifi
    Sonraki İçerikÖzbekistan’da Girişimciliği Destekleme Devlet Fonu ile ihracatçılara ihracat öncesi finansman kredileri için %50’ye varan oranda destek verilecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz