Ana Sayfa Vergi Kiralanan yerde birden fazla mükellef faaliyet gösteriyorsa kiralanan yer ile ilgili fatura...

Kiralanan yerde birden fazla mükellef faaliyet gösteriyorsa kiralanan yer ile ilgili fatura ya da bildirim kimin adına yapılmalıdır?

519
0

Aile sağlığı merkezine, Anonim şirket tarafından kiraya verilen dükkân için, fatura kimin adına kesilmelidir?

Kiraya veren: Anonim şirket

Kiracı: Dört doktor

Mülkün ne için kullanılacağı: aile sağlığı merkezi

Ödemeyi yapan: Kiralayan doktorlardan 1 tanesi

Muhtasar mükellefiyeti hangi doktor veya ortaklık adına ise o kişi adına fatura düzenlenir.

 

Genel cerrah bir doktor vergi mükellefiyeti açmak istemektedir. Fakat çalıştığı hastane doktora Limited şirket kurmasını ve fatura kesmesini istemektedir. Bu uygulama olarak doğru mudur?

Bahsettiğiniz Doktor Hastane dışında muayenehane açması halinde Serbest meslek erbabı olarak faaliyet sürdürür. Özel hastanede yaptığı ameliyat için Hastaya SM Makbuzu düzenler Özel Hastanenin Şirket kur demesi vergi uygulamalarına aykırıdır. Böyle bir zorlama olmaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik1-7 Mart Muhasebe Haftası Kutlu Olsun (TÜRMOB)
Sonraki İçerik60 yaşını doldurmuş mükellefler ile engellilik veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olan mükelleflerin, randevu almaları halinde adreslerine gidilerek beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olunacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz