Ana Sayfa Muhasebe Kiralama hizmetlerinde yıl sonuna kadar KDV oranı ne oldu?

    Kiralama hizmetlerinde yıl sonuna kadar KDV oranı ne oldu?

    İşyeri kiralarında KDV oranı ne oldu?

    570
    0

    İşyeri kiralarında KDV oranı 31.12.2020’ye kadar %8 olarak uygulanacak

    Firmalar işyerlerinin belli bir bölümünü başka bir firmaya kiraya veriyor. Bu durum işyeri kiralama hizmetleri kapsamında değerlendirilip KDV oran değişikliğini uygulamamamız gerekir mi?

    31/07/2020 tarihinden itibaren (bu tarih dahil) düzenlenecek kira faturasında KDV %8 olarak hesaplanacaktır.

    İşyeri Kiralama Hizmetinden ne anlamalıyız? Tüzel kişiliğe ait işyeri, başka bir firmaya kiraya verildi. Aylık kira faturaları 31.12.2020 ye kadar %8 KDV’li mi düzenlenecektir?

    31/07/2020 (Bu tarih dahil) 31/12/2020 Tarihine kadar iş yeri kira geliri için düzenlenecek faturalarda KDV oranı %8 olarak hesaplanacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışında oturan Türk vatandaşlarının Türkiye’de elde ettikleri faiz gelirleri için gelir vergisi beyanı verilecek mi?
    Sonraki İçerikMahkeme kararı ile sonraki yıllarda faizi ile tahsil edilen kira bedelleri ne zaman ve nasıl beyan edilecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz