Ana Sayfa Muhasebe Kiraladığımız iş yerinde avukatlık hizmetli vereceğiz. Kiraladığımız yerin mülk sahibi de avukat....

Kiraladığımız iş yerinde avukatlık hizmetli vereceğiz. Kiraladığımız yerin mülk sahibi de avukat. Kira bedeline istinaden Serbest meslek makbuzu düzenlenecek mi?

1523
0
Kiraladığımız iş yerinde avukatlık hizmetli vereceğiz. Kiraladığımız yerin mülk sahibi de avukat. Kira bedeline istinaden Serbest meslek makbuzu düzenlenecek mi?

Avukat serbest meslek açılışı yapacağım. İş yeri adresi vergi mükellefi olan başka avukat bürosu gösterilecek. Kira sözleşmesi bu vergi mükellefi avukat ile yapıldı. Her ay kira makbuzu kesmesi mi gerekiyor?

Kiralanan iş yerinin başka bir avukata kiraya verilmesi halinde elde edilen Gelir Serbest Meslek kazancı değil GMSİ’dir. Kiracı olan avukat kira bedelinden % 20 GV stopajı yaparak kira bedelini Bankaya yatıracaktır. Mal sahibi konumundaki Avukat bu gelir için SM Makbuzu düzenlemez.

Elde ettiği GMSİ’yi (iş yeri) Yıllık GV Beyannamesi ile GVK 86. maddedeki koşullara göre beyan eder.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Avukat kiralık ofisini başkalarına da kiralarsa Serbest Meslek Makbuzu kesecek midir?

Avukat ofisinin bir bölümünü kiraya verirse S.Meslek Makbuzu mu kesecektir?

Home-Ofis İşyeri işletme kayıtlarına alınabilir mi?

 

 

Önceki İçerikMotorlu Taşıtlar Vergisi 2. Taksit Ödeme Dönemi Devam Ediyor
Sonraki İçerikSGK Mali Tatil Hakkında Son Açıklama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz