Ana Sayfa Vergi Kira stopajı hangi ayda %10 olarak uygulanacak?

    Kira stopajı hangi ayda %10 olarak uygulanacak?

    Kira stopajı hangi ayda %10 olarak uygulanır?

    2363
    0

    Stopaj oranlarının %10 uygulaması 7. aydan mı yoksa 8.ayda mı başlamaktadır?

    31 Temmuz 2020 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan 2813 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, 31.12.2020 tarihine kadar uygulanmak üzere, bazı kira ödemelerine uygulanan gelir ve kurumlar vergisi stopaj oranı %10 olarak yeniden belirlenmiştir. Şu hâlde ağustos ayı kirasına uygulanması gerekmektedir.

    31.07.2020 tarihli Resmî gazetede yayınlanan verilerden kira stopaj oranı %20 den %10 a düşmüştür.

    Temmuz ayında dekont tarihleri 31.07.2020 tarihinden önce olan kira ödemeleri bulunmaktadır. Temmuz ayına ait Muhtasar beyanname düzenlerken kira stopaj oranını dekont tarihlerine göre mi hesaplayacağız? Kısacası temmuz ayı muhtasar beyannamesinde kira stopaj oranı yüzde kaçtır?

    Dekont tarihi ödeme tarihidir. Ödemenin yapıldığı günkü Stopaj oranı dikkate alınacaktır.

    Kira ödemesi 31/07/2020 günü yapılmış ise Stopaj %10

    31/07/2020 tarihinden önce ödeme yapılmış ise stopaj %20 olarak hesaplanır.

    Bu durumda temmuz ayı için ikili bir oran ortaya çıkmıştır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHolding Şirketlerindeki genel giderler bağlı olan şirketlere yansıtılabilir mi?
    Sonraki İçerikZararları izleyen 5 yıl içinde oluşacak karlardan mahsup etmezseniz mahsup hakkından vazgeçmiş sayılırsınız

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz