Ana Sayfa Muhasebe Kira geliri elde ettiğim gayrimenkullüm için ödediğim kredi faizlerini indirim konusu yapabilir...

Kira geliri elde ettiğim gayrimenkullüm için ödediğim kredi faizlerini indirim konusu yapabilir miyim?

867
0

Ticari kazanç elde eden mükellef haricen almış olduğu konutu kiraya vermiştir. Almış olduğu konuta ilişkin 2018 için ödenmiş olan kredi faizlerinin tamamını indirim konusu yapabilir miyiz?

Kredi faizinin 2018 yılında ödenen kısmı indirilir. Ancak GVK 74/4 maddedeki hükme göre 2018 yılında indirilemeyen faiz kısmı varsa bu tutar Gider fazlası sayılarak sonraki yıllara devir edilmez.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mesken kira geliri elde ettiğim gayrimenkulün bir bölümünü Home Office olarak kullanılırsa kiracı gelir vergisi stopajı hesaplamak zorunda mıdır?

 

 

 

Kira geliri elde edip beyanname vermez veya eksik verirsem ne olur?

 

 

 

Kira gelirimi bildirirken hangi gider yöntemini seçmeliyim?

 

 

Önceki İçerikSermaye artırımında gelecek yıllarda oluşabilecek karı taahhüt edebilir miyiz?
Sonraki İçerikDernekler SGK teşviklerinden yararlanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz