Ana Sayfa Muhasebe Kira geliri bildiriminde gerçek gideri seçtiğimizde amortisman tutarı ve harcamaların tamamını mı...

    Kira geliri bildiriminde gerçek gideri seçtiğimizde amortisman tutarı ve harcamaların tamamını mı indirim konusu yapılır?

    1062
    0

    Kira beyannamesin de gerçek gider yöntemini seçtim. Yapılan harcamaların KDV hariç tutarını mı indirim konusu yapacağım?
    Gayrimenkul tapu bedeli 195.000 TL’dir.  %2 Amortisman ayırıp yazabilir miyim?
    Bu gider ve amortismanların tam rakamını indirim konusu yapacağım yoksa istisnaya isabet eden kısmını mı indirim konusu yapacağım?

    Harcama ve maliyetlerde KDV dâhil bedel üzerinden yapılır. Ayrılan % 2 Amortisman tutarı yazılır. Program istisna, matrah ve vergi hesaplamasını otomatik yapmaktadır. Verileri girmeniz yeterli, ayrıca hesaplama yapmanıza gerek yoktur.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    Kira Geliri gerçek gider yönteminde iktisap bedeli %5’lik indirim neye göre belirlenir?

     

     

    Kira Gelirlerinde Gerçek Gider Yönteminde İndirilecek Giderler Nelerdir?

     

     

    2 Yıldan fazla götürü gideri seçtikten sonra gerçek gider yöntemini seçerek gelir vergisi beyannamemi verebilir miyim?

     

     

    Önceki İçerik2’nci sınıf mükellefler yıllık gelir vergisi beyannamesini hangi sistem üzerinden gönderecektir?
    Sonraki İçerik“Bakmayı Bilirsek Hayat Çok Renklidir”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz