Ana Sayfa Vergi Kira Gelir Vergisi Arttı – 05 Aralık 2017

Kira Gelir Vergisi Arttı – 05 Aralık 2017

1844
0

1- Kira-Gelir Vergisi Artışının Nedeni Nedir?
05.12.2017 Tarih ve 30261 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7061 sayılı torbanın 14’üncü maddesi ile Kira gelirleri üzerinden %25 olarak indirim yapılan Götürü Gider indirimi %15’e düşürüldü.

2- Uygulamanın Başlangıç tarihi nedir?
Yukarıda geçen değişiklik 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olacaktır.
Bunun anlamı; 2017 yılı içinde elde edilen ve 2018/Mart ayında beyan edilecek olan Kira Geliri beyannamelerinden itibaren uygulanmaya başlayacaktır.

3- Değişikliğin ödenecek vergiye etkisi ne kadar olacaktır?
Örnek:
2017 Yılında Aylık 2.000 TL, yıllık 24.000 TL konut kira geliri elde eden ve başka beyana tabi bir geliri bulunmayan “Çınar ATEŞ” 05.12.2017 tarihli yeni torba yasa sonrası yaklaşık 200 TL daha fazla Kira-Gelir vergisi ödeyecektir.

4- Götürü Gider uygulamasını seçenler bu yöntemden vazgeçebilirler mi?
Götürü Gider yönetimini seçen mükellef 2 yıl geçmeden bu yöntemden vazgeçemez.

5- Götürü Gider yöntemi ne demektir?
Elde edilen Kira geliri karşılığında hiçbir Gider belgesi (Faturası) beyan etmeden kira gelirinden belirlenen götürü gider yüzdesi oranında gider yazılmasıdır.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikİşini Tamamlayamayan Kooperatiflerin Arsalarını Satıp Ortaklara Kar Vermeleri Halinde Vergi Ne Şekilde Hesaplanır?
Sonraki İçerikİhracat Destek Programları Nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz