Ana Sayfa Muhasebe Kira destekleri defter beyanda kayıt altına alınır mı?

    Kira destekleri defter beyanda kayıt altına alınır mı?

    540
    0

    Kira desteği ve 1.000 TL nakit desteği mükelleflerimizin hesaplarına yatan bu tutarları defter beyanda kayıt altına alacak mıyız? 

    Sadece kira desteği gelir olarak uygun alt hesaba yazılır. 3.000 TL hibe desteği VİV’e tabidir. 

    Ancak 2021 yılı için VİV istisna sınırı 7.060 TL olduğu için beyan edilmez veya gelir yazılmaz. 

    2020 Mart ayında açılan ve genç girişimci istisnasından faydalanabilen müşterim bağkur desteğinden şimdiye kadar yararlandırılması unutulmuştur. Bu durumda bağkur istisnasından yararlanmak için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

    Genç girişimci desteğinin şartların tamamını sağlıyorsanız öncelikle destekten yararlanabilmeniz için öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığından yani bağlı bulunduğunuz vergi dairesinden yazı almanız gerekiyor. Yazıda 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 20’nci maddesi kapsamında genç girişimci kazanç istisnasından yararlandığınız ibaresinin geçmesi gerekmektedir.

    Bu yazıyı aldıktan sonra genç girişimci bağkur desteği başvuru formu ve kimlik fotokopisi ile 4b bağkur dosyanızın bulunduğu Sosyal Güvenlik Merkezi’ne başvuru yapmanız gerekiyor.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBSMMMO: Kripto para piyasasını görmezden gelmek çözüm değil!
    Sonraki İçerikSebze meyve teslimlerinde kullanılan kasalar için Gekap beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz