Ana Sayfa Vergi Kimler Vergi Levhası Bulundurmak Zorundadır?

    Kimler Vergi Levhası Bulundurmak Zorundadır?

    1779
    0

    1- VERGİ LEVHASI KİMLER TARAFINDAN KULLANILMAK ZORUNDADIR?
    1.1- Basit usulde vergilendirilen mükellefler dâhil,
    1.2- Gelir vergisi mükellefleri,
    1.3- Sermaye şirketleri,
    her yıl Mayıs ayının son gününe kadar vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren levhasını kullanmak zorundadırlar.

    2- VERGİ LEVHASI NERELERDE BULUNDURULMAK ZORUNDADIR?
    Basit usulde vergilendirilen mükellefler dâhil gelir vergisi mükellefleri ile sermaye şirketleri her yıl Mayıs ayının son gününe kadar vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren levhayı,
    2.1- Merkezlerinde,
    2.2- Şubelerinde,
    2.3- Satış mağazalarında,
    2.4- Çiftçilerin doğrudan doğruya zirai faaliyetleri ile ilgili alım satım işlerinin tedviri için açtıkları yazıhanelerinde,
    2.5- Taşıt işletmeleri ayrıca taşıtlarında (taşıt işletmesi ifadesi, ücret karşılığında yolcu veya eşya taşımacılığını ifade ettiğinden, diğer iş kollarında faaliyet gösteren mükelleflerin taşıtlarında vergi levhası bulundurma mecburiyetleri bulunmamaktadır.)
    yetkililerce istenildiğinde ibraz etmek üzere bulundurulması zorunludur.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYabancı Çalışma İzinlerinde Süre Uzatımı Nasıl Yapılır?
    Sonraki İçerikTÜRKİYE – AVRUPA BİRLİĞİ KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (IPA) ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ – 8.5.2009

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz