Ana Sayfa Haberler Kıdem tazminatına gelir vergisi kesintisi uygulanmayacak!

Kıdem tazminatına gelir vergisi kesintisi uygulanmayacak!

962
0

30.01.2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ ile bugünden itibaren kıdem tazminatına uygulanan gelir vergisi kesintisi iade edilecek.

Kanun kapsamında 27 Mart 2018’den önce işten ayrılan bireyler, karşılıklı sonlandırma sözleşmesi veya ikale sözleşmesi kapsamında yasal haklarına ek olarak ödenen iş kaybı tazminatları, iş sonu tazminatları, iş güvencesi tazminatları gibi çeşitli adlar altında yapılan ödemeler ve yardımlardan yapılan gelir vergisi kesintisinin iadesi sağlanacak.

Maddenin uygulanması içinse zaman aşımı süresi içinde yetkili vergi dairelerine başvuru yapılması, dava açılmaması ve açılmış davalardan vazgeçilmesi şartları aranacak.

 

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEkonomik güven endeksi 2018 yılına oranla %4,2 azaldı
Sonraki İçerik2018 yılında katı yakıtlarda en fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz