Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kıdem tazminatı hangi ücret üzerinden hesaplanır?

    Kıdem tazminatı hangi ücret üzerinden hesaplanır?

    572
    0
    Kıdem tazminatı hesaplanırken son brüt ücret baz alınır. Ancak asgari ücretle çalışan personel 2020 Ekim-2021 Ocak ayı arasında ücretsiz izindedir. Son tahakkuk eden ücreti 2020 Eylül ayına ait asgari ücrettir. Personel Evlilik nedeni ile Ocak 2021’de istifa ettiğinde 2021 asgari ücret tutarı güncellendiğinden kıdem tazminatı 2021 asgari ücret tutarına göre mi yoksa son aldığı ücret olan 2020 asgari ücret tutarına göre mi hesaplanmalıdır?

    Ocak 2021 kıdeme hak kazanacak şekilde işten ayrıldığı tarihteki asgari ücret esas alınmalıdır.

    Ocak ve Şubat 2020 aylarına ait çalışanların bir kısım günlerinde eleman farklılıkları bulunmaktadır. Müfettiş raporunda çıkan bu farklılıklar için teşviklerimiz iptal olur mu?

    Rapor lehinize sonuçlanmış Sahte ve kayıtdışı sigortalı çalıştırdığı tespit edilen işverenlerin yararlanmış oldukları teşvikler için uygulanacak olan iptal burada söz konusu olmayacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKısa Çalışma Ödeneğinde Yeni Düzenlemeler Neler?
    Sonraki İçerikVergi Uygulamaları Bakımından Hangi Araçlar Binek Oto Sayılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz