Ana Sayfa Vergi Kentsel dönüşüm kapsamında devletten, belediyeden ve müteahhitten alınan kira yardımları gelir vergisi...

    Kentsel dönüşüm kapsamında devletten, belediyeden ve müteahhitten alınan kira yardımları gelir vergisi beyannamesinde bildirilir mi?

    751
    0

    2020 yılında aylık 450 TL hissesine düşen kira geliri yanında oturduğu mesken kentsel dönüşüme giren bir kişi belediyeden aylık 1200 TL kira desteği alıyor. Müteahhitten de 1.100 TL alıyor. Bu yardımlar için gelir vergisi beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıdır?

    Kentsel dönüşüm nedeni ile belediyeden, müteahhit veya devletten alınan kira yardımları GMSİ olarak beyan edilmez. Elde ettiği kira gelirinden ödediği kira indirilir (Gerçek usul seçilmesi halinde)

    Cami derneğine, cami yapımı için bağışta bulunduk. Gelir vergisinde indirim konusu yapabilir miyiz?

    Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince Cami Derneğine caminin inşasında kullanılmak üzere Dernek makbuz mukabili yapılan ya da bu amaçla açtırılan banka hesabınıza yatırılan bağış ve yardımlar, Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi ile Gelir Vergisi Kanunu’nun 89 uncu maddesinin birinci fıkrasının (5) numaralı bendi çerçevesinde, vergi matrahının tespitinde indirim unsuru olarak dikkate alınabilecektir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikABD’de Hazırgiyim Perakende Satışlar Şubat Ayında Geriledi
    Sonraki İçerikRisk gruplarına göre düzenlenen hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları yeniden düzenlendi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz