Ana Sayfa Muhasebe Kendisine izaha davet yazısı tebliğ edilen mükellefler pişmanlık hükümlerinden yararlanabilir mi?

Kendisine izaha davet yazısı tebliğ edilen mükellefler pişmanlık hükümlerinden yararlanabilir mi?

523
0

Vergi incelemesine başlanılmadan veya takdir komisyonuna sevk edilmeden önce verginin ziyaa uğradığına delalet eden emareler bulunduğuna dair yetkili merciler tarafından yapılmış ön tespitler hakkında tespit tarihine kadar ihbarda bulunulmamış olması kaydıyla mükellefler izaha davet edilebilir.

Kendisine izaha davet yazısı tebliğ edilen mükellefler, davet konusu tespitle sınırlı olarak, VUK’un 371 inci maddesinde yer alan pişmanlık hükümlerinden yararlanamaz.

İzaha davet yazısının tebliğ tarihinden itibaren otuz günlük süre içerisinde izahta bulunulması durumunda, yapılan izah değerlendirilerek değerlendirme sonucunu içeren yazı mükellefe tebliğ edilir.

 


Kaynak: VUK Madde 370
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Hangi vergi ve cezalar için uzlaşma talep edilebilir?

İzaha Davet Müessesine İlişkin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı Hazırlandı.

İzaha Davet Süresi Değiştirilmiş, Madde Yeniden Düzenlenmiştir.

BA-BS Bildirimi Yapan Mükellefler Hangi Durumlarda İzaha Davet Edilir?

Kredi Kartı İle Satış Yapan Mükellefler Hangi Durumlarda İzaha Davet Edilir?

 

 

Önceki İçerikYMM’ler müteselsil sorumluluk kaynaklı vergi cezaları için Pişmanlık talebinde bulunabilir mi?
Sonraki İçerikDeneme süreli aldığımız personelimiz için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz