Ana Sayfa Çalışma Hayatı Neden Kendinizden Daha Zeki İnsanları İşe Almalısınız?

    Neden Kendinizden Daha Zeki İnsanları İşe Almalısınız?

    1575
    0

    Mark Zuckerberg, Bill Gates ve Steve Jobs kendilerinden zeki insanları işe almalarıyla biliniyor. Siz neden yapmayasınız? Bir takım ya da şirketten sorumluysanız, dahil olan herkesin kendini geliştirmesini desteklemelisiniz ve bir şeyler öğrenebileceğiniz insanları işe almalısınız.

    Zeki, yaratıcı, yetenekli insanları işe almanız uzun dönemde ortaya çıkabilecek sorunları çözmenize ve engellemenize yardımcı olup şirketinizin de büyümesini sağlayacaktır:

    • Ryan Blair makalesinde şöyle yazıyor: “Üvey babam için çalıştığım dönemde, işinin sallantıda olduğunu gördüm çünkü sürekli işe en düşük maaşla alabileceği insanları alıyordu, bu insanların kurulu ekibe uyum sağlayıp sağlayamayacağını önemsemiyordu. Şirketindeki yetenekleri güçlendirecek ya da daha fazla değer ekleyecek olan doğru davranış tarzı, iş ahlakı, karakter gibi özellikleri bulmaya zaman ayırmıyordu. Sonuç olarak, üvey babamın şirketi asla kendi yeteneklerinden ileriye gidemedi, çünkü asla kendisinden daha yetenekli birini işe almadı.”
    • David Hassell: “A seviyesindeki oyuncular diğer A seviyesindekilerle vakit geçirmek ister, o yüzden o harika ortamı yaratmak için uğraşmanız lazım, mümkün olduğu kadar çok çalışanın sizi yeni kişilere önermesini sağlayın. İnsanlarınızın şirketiniz hakkında ‘Çalıştığım en iyi yer burası’ demesini istersiniz.”
    • David Ogilvy: “Olağanüstü hedefleri olan insanları arayın, rutini kabullenmeyecek bireyleri.”
    • Lynn Jurich: “Kendinizden daha zeki insanları işe alın ve onlarla ortaklaşa çalışmaktan korkmayın. Onlardan bir şeyler öğrenmeyi hedeflediğinizi açıkça belirtin, sadece onların sizden öğrenmesini değil. Doğru, akıllı, motivasyonu yüksek insanlar bu yaklaşıma çok güzel karşılık verecektir.”
    • Michael Dell: “Asla odadaki en zeki insan olmaya çalışmayın. Öyleyseniz de daha zeki birilerini davet etmenizi öneririm… ya da farklı bir oda bulmanızı.”


    Kaynak: https://www.entrepreneur.com/article/236694

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik
    Sonraki İçerikKadın Gazeteciye Doğum Süresinde Ücret Ödenir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz