Ana Sayfa SGK Kendi isteğiyle işten çıkan personelin kıdem tazminatını nasıl hesaplayacağım?

Kendi isteğiyle işten çıkan personelin kıdem tazminatını nasıl hesaplayacağım?

872
0

X personel emekli olup kıdem tazminatını almıştı. 23.12.2014 yılında tekrar girişi yapılmış çalışmaya başlamıştı. Şimdi kendi isteği ile ayrılmak istiyor. Kıdem, ihbar durumu ve yasal prosedür hakkında bilgi alabilir miyim?

Kıdem tazminatına hak kazanma koşuları 4857 sayılı iş kanunumuzda sayılmıştır. Kişi emekli olup çalışmaya devam etmiş ise kendi isteğiyle de işten çıkmak istiyor ise kıdem tazminatına hak kazanmaz. İşveren ihbar önelini işletebilir. İşçiden yazılı istifa ve ibraname alınıp çıkışı yapılır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

15 Yıl 3600 gününü dolduran bir kişi kendi isteğiyle işten ayrılırsa kıdem tazminatı alabilir mi?

 

Hamilelik veya Doğum Nedeni İle İşten Ayrılan İşçi, Kıdem Tazminatına Hak Kazanır mı?

 

Kıdem Tazminatı Hesaplanırken Ücrete Hangi Ödemeler Dâhil Edilmez?

 

 

 

 

Önceki İçerikEmekli çalışanımızı aylık hizmet bildirgesinde normal çalışan olarak bildirdik, bildirgemizi nasıl düzelteceğiz?
Sonraki İçerikTübitak projesi kapsamında çalışan personelimizin proje dışında çalıştığı günlerdeki bordro hesaplaması nasıl olacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz