Ana Sayfa Vergi Kendi isteğiyle e-Fatura kullanmaya başlayan bir şirket e-defter uygulamasına da geçmek zorunda...

    Kendi isteğiyle e-Fatura kullanmaya başlayan bir şirket e-defter uygulamasına da geçmek zorunda mıdır?

    541
    0
    Bir limitet şirket mükellefim zorunlu olmadan isteğe bağlı olarak e- fatura uygulamasına geçmiştir. (1.7.2020 tarihi itibariyle) E defter mükellefiyeti şartları oluşmamıştır. Bu durumda yani 1.1.2021 tarihi itibariyle e-deftere geçme zorunluluğu var mıdır?

    Merhaba; ihtiyari olarak e-fatura geçişlerinde e-defter zorunluluğu bulunmamaktadır.

    Bu arada da e-faturaya zorunlu geçiş kriterlerine ulaşıldı mı kontrol edilmesi gereklidir.


    15.12.2020 Tarihinde GIB Portalı kullanılarak bir E-Arşiv fatura kesildiğinde bugünden önceki günlere 7 günlük yasal süreyi aşmamak kaydıyla e-arşiv faturası kesebilir miyiz?

    En son fatura hangi tarihte düzenlendiyse müteselsillik kavramı gereği ondan önceki tarihe fatura düzenlenemez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKDV indirimi, stopaj avantajı, esnafa kira ve hibe desteği ile turizm yükümlülüklerinin ertelenmesi gibi destekleri içeren paket iş dünyası temsilcilerini memnun etti
    Sonraki İçerikHazine ve Maliye Bakanlığı: Dünya ortalamasının oldukça altında bir borçluluk oranına sahibiz

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz