Ana Sayfa Muhasebe Kendi çalıştığım şirketin sermaye artış raporunu SMMM unvanıyla işyeri açmadan yazabilir miyim?

Kendi çalıştığım şirketin sermaye artış raporunu SMMM unvanıyla işyeri açmadan yazabilir miyim?

1090
0

Özel bir şirkette bağımlı çalışan mali müşavirim. Firmamız nakdi sermaye artırımına gidecek. Bir önceki sermaye ödendi raporunu ben imzalayabilir miyim?

 

SMMM’ler ortak oldukları şirketlerde temsile yetkili olamayacağı, bu çerçevede kendi şirketi için raporun mesleki kanunun çerçevesinde uygun olacağı yönünde görüşleri mevcut olup, yönetici olmamanız ve İSMMMO’ya kayıtlı olmanız halinde tespit raporunu yazabileceğiniz değerlendirilmektedir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Nakit sermaye artışı yaptık. Faiz indiriminden ne kadar süreyle yararlanabiliriz?

 

A.Ş. bağlı ortaklığına nakdi sermaye artışı amacıyla verdiği para için nakdi sermaye artışı indiriminden kendisi mi yararlanır yoksa bağlı ortaklığı mı?

 

Sermaye artışı dolar olarak yapılabilir mi?

 

Nakdi Sermaye artışından kaynaklanan faiz indirim oranı kaç yıl uygulanacaktır?

 

Ortak, şirkete borcunu ödemeden sermaye artışı yapabilir mi?

 

 

Önceki İçerikIMF küresel büyüme tahminlerini düşürdü
Sonraki İçerikHalkbank’tan kredi yapılandırması kararı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz